Fruitzuurpeeling

Wat is een real peel fruitzuur behandeling?

De Real Peel fruitzuur peeling is een ideale behandeling om uw huid eens lekker op te frissen. Een Real Peel behandeling geeft u snel weer een fris, jong, strak, stralend en gezond uiterlijk. Daarnaast is de Real Peel fruitzuur peeling een goede behandelmethode voor huidproblemen als acne, oppervlakkige littekens en pigmentvlekken. De Real Peel peeling is een peeling op basis van glycolzuur waarbij de huid gestimuleerd wordt tot nieuwe celaanmaak. Een glycolzuur peeling is de aangewezen manier om de huid gladder; gezonder; steviger te maken en eventueel aanwezige pigmentvlekken te verzachten. Glycolzuur; dat afkomstig is uit suikerriet, heeft in de geneeskunde de meeste aandacht gekregen omdat het van alle fruitzuren de kleinst molecuul is. Hierdoor kan het beter en efficiënter in de huid dringen en zodoende uiteindelijk meer spectaculaire veranderingen teweeg brengen dan alle andere fruitzuren.

Voor wie is een real peel fruitzuur peeling geschikt?

Een Real Peel behandeling is met name geschikt voor mensen die last hebben van:

  • Acné littekens
  • Vette huid met neiging tot acné.
  • Acné met mee-eters.
  • Vroegtijdige huidveroudering.
  • Slecht doorbloede vale huid.
  • Fijne lijntjes en rimpels.
  • Pigment- of ouderdomsvlekken.
  • Het is bedoeld voor die groep van mensen die het uitzicht van hun huid meetbaar willen verbeteren.

Hoe gaat de real peel fruitzuur peeling in z’n werk?

Voordat u een Real Peel behandeling ondergaat krijgt u altijd eerst een informatiegesprek met uw huidspecialist. U bespreekt uw wensen en verwachtingen maar ook komen uw medische gegevens ter sprake en kunt u al uw vragen stellen. Op basis hiervan wordt een plan van aanpak gemaakt en ontvangt u advies over de te gebruiken producten ter voorbereiding op de fruitzuur peeling. De fruitzuur behandeling zelf bestaat slechts uit het aanbrengen en weer verwijderen van het glycolzuur en neemt zo’n 20 tot 30 minuten in beslag. Allereerst wordt de huid goed gereinigd. Indien nodig worden gevoelige plekjes beschermd met vaseline, waarna de huid minimaal 2 en maximaal 5 minuten behandeld wordt met het fruitzuur. De peeling wordt geneutraliseerd en er wordt een post peel aangebracht. Houdt u rekening dat u gemiddeld 6 tot 8 peelingsessies met een interval van I week nodig heeft om een goed zichtbaar resultaat te behalen. Het aantal behandelingen hangt af van het moment waarop er geen verbetering meer optreed of dat u tevreden bent met het resultaat.

Waar kan ik een real peel behandeling toepassen?

Het kan toegepast worden op het gelaat of het lichaam (de hals, het decolleté, de handen, armen of benen) en is even efficiënt bij mannen als bij vrouwen.

Zijn er ook bijwerkingen?

De huid kan wat rood zijn, jeuken en naprikkelen. Dit is normaal en verdwijnt geleidelijk. Ook kan een lichte schilfering plaatsvinden na 2 a 3 dagen.

Hoe zit het met het resultaat?

Na de behandeling is er direct voelbaar en zichtbaar resultaat. Dit effect houdt lang aan.